وزیر راه و شهرسازی در نشست صمیمی با تشکلهای صنفی حملونقل بینالمللی گفت: مسیر توسعه پایدار کشور از بستر بهسازی راهها، توجه ویژه به اتصال جادهای به شبکه راههای منطقه و گسترش ارتباطات با کشورهای همسایه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، فرزانه صادق در این نشست که در این سازمان برگزار شد، با اشاره به موضوعات مطرح شده از سوی رانندگان و نمایندگان شرکتهای حمل و نقل بینالمللی، بر ضرورت بهرهگیری از تجارب فعالان این حوزه در اتخاذ تصمیمات و راهحلها، وضع ضوابط و بخشنامههای حوزه حمل و نقل جادهای برای عبور از مشکلات کنونی تأکید کرد.
وی خواستار تشکیل هرچه سریعتر ستاد ملی گذر شد و بیان کرد: با توجه به اینکه حل موضوعات اصلی حوزه حمل و نقل جادهای موجب تسهیل در رفع بسیاری از مشکلات دیگر خواهد شد، در جلسهای با حضور رئیس جمهور مشکلات این بخش مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر ضرورت بررسی و حل برخی از مشکلات حوزه حمل و نقل جادهای و ترانزیتی در خانه ملت، تصریح کرد: قطعاً مصوبات مجلس شورای اسلامی در این باره موجب تسهیل و افزایش ترانزیت جادهای خواهد شد.
صادق تسهیلگری در حل و فصل موضوعات حوزه حمل و نقل به عنوان موتور پیشران توسعه را وظیفه اصلی دولت و وزارت راه و شهرسازی دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به نقش احداث توقفگاههای ترانزیتی در ارائه خدمات به رانندگان و کاهش آمار وقوع سوانح جادهای، این موضوع باید از طریق سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای مورد بررسی قرار گرفته و طرح جامعی برای استراحت رانندگان ایرانی و بینالمللی تعریف و تدوین شود.
وی از افزایش سرمایهگذاری و توسعه ترانزیت در حوزه بنادر، حمل و نقل جادهای، دریایی و ریلی به عنوان یکی از سیاستهای وزارت راه و شهرسازی یاد و اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد حمل و نقل در بستر جادهها انجام میشود.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از برنامهریزی برای تسهیلگری برای سرمایهگذاری فعالان حوزه ترانزیت و حمل و نقل جادهای خبر و ادامه داد: معتقدیم توسعه پایدار در کشور از مسیر نوسازی و بهسازی جادهها، توجه ویژه به حمل و نقل و گسترش ارتباطات و گفتگوها با همسایگان عبور میکند، از اینرو با تغییر فرایندها و تصمیمگیریها میتوان قدمهای بلندی را برداشت.
صادق در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تسهیلگیری به منظور نوسازی و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی از طریق بسترسازی برای سرمایهگذاری شرکتهای حمل و نقل، ظرفیتهای تولید داخلی و واردات ناوگان جدید تأکید کرد.
وی از برگزاری جلساتی با مسئولان وزارتخانههای تجارت و حمل و نقل و زیرساخت ترکیه و انعقاد یادداشت تفاهم در جریان سفر به این کشور خبر داد.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: لغو اجبار باک پُر ناوگان و همچنین پرداخت عوارض سنگین از سوی رانندگان ایرانی از جمله موضوعات مورد توافق و مصوب در این سفر بود.
صادق با تأکید بر ضرورت پیگیری و حل و فصل مشکلات حوزه ترانزیت در جلسه کمیته حمل و نقل مشترک ایران و ترکیه، خاطرنشان کرد: این کمیته مشترک باید موضوعاتی همچون چگونگی ارائه سوخت به کامیونهای کشور ترکیه، نحوه بازرسی کامیونهای ایرانی در مبادی مرزی این کشور، حل مشکل عدم همخوانی تُناژ بار و تردد ناوگان، ایجاد و تعریف اتصالات مرزی جدید به اقدام مشترک تبدیل کند.