رئیس مرکز توسعه آموزش، مطالعات و نوآوری سازمان از رونمایی جدیدترین سکوی شبیهساز رانندگی حرفهای به عنوان دستاوردی دانشبنیان برای ماشینآلات تخصصی راهداری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، حمزه ذاکری در آئین رونمایی از سکوی شبیهساز رانندگی حرفهای، از آن به عنوان دستاورد دانشبنیان وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یاد کرد.
وی با تأکید بر اینکه انجام مأموریتها و خدماترسانی در شرایط بحران نیازمند ارائه آموزشهای ویژه است، گفت: سکوی شبیهساز رانندگی از فناوریهای پیشرفته و پیچیده در کشورهای توسعهیافته بوده و کشور ایران نیز در سایه توان نخبگان داخلی به این فناوری دست یافته است.
رئیس مرکز توسعه آموزش، مطالعات و نوآوری، با اشاره به کاربرد دستگاه شبیهساز رانندگی در افزایش مهارت رانندگان و صلاحیتسنجی بدو و ضمن خدمت، اظهار کرد: این دستگاه در ارتقاء کیفیت آموزشهای هدفمند نقش مؤثری داشته و با شبیهسازی موقعیتهای مختلف، امکان آموزش به رانندگان در سناریوهای پیچیده را فراهم میکند.
ذاکری عنوان کرد: مرکز پیشرفته شبیهساز رانندگی حرفهای شامل ویژگیهای نرمافزاری، عوامل صوتی و تصویری، مدلسازی پیشرفته و حسگرهای لرزشی سهبعدی برای ناوگان اتوبوسی و کامیون بینشهری، از سال گذشته و با هدف حمایت، طراحی و توسعه سکوی شبیهساز رانندگی حرفهای منطبق با شرایط و محیطهای بینشهری فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی از طراحی نسل جدید این شبیهسازها به منظور مهارتآموزی به رانندگان حرفهای ماشینآلات راهداری خبر و ادامه داد: با ساخت اولین نمونه، آموزشهای هدفمند و سناریومحور برای تربیت نیروهای حرفهای و راهداران توانمند وارد مرحله جدیدی خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه آموزش، مطالعات و نوآوری، ایمنی حین آموزش، کاهش هزینه سوخت، نگهداری و تعمیرات ماشینآلات، تجربه واقعی آشنایی با انواع چالشها و شرایط مختلف، انتقال سریعتر مهارتها، قابلیت تحلیل و ارزیابی عملکرد و ارتقاء مهارت راننده را از مهمترین مزایای شیوه جدید آموزش برشمرد و افزود: سناریوهای حرفهای آموزشی و مهارتی بر اساس اصول مهارتی در این پلتفرم طراحی شده و در حال توسعه است.
ذاکری تأکید کرد: در فاز نخست، محصول اولیه شامل سکوی شبیهساز، طراحی مکانیکی و نمادهای محیطی در شرایط مختلف جغرافیایی و آب و هوایی و سناریوسازی برای فعالیتهای راهداری ویژه مربوط به بین مکانیکی اجرایی و سناریوهای مختلف آموزشی برای سنجش صلاحیت مهارتی و ارزیابی پیادهسازی شده است.
وی همچنین از اجرای مراحل ساخت دومین دستگاه شبیهساز اتوبوس با مقیاس واقعی و به منظور نهادینهسازی آموزشهای ارزان و هدفمند مبتنی بر تکنولوژی خبر داد.
وی، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای را سازمانی حرفهای و پیشرو در فناوری نامید و ابراز امیدواری کرد اجرای فازهای این طرح برای سایر تجهیزات، گامی تحولآفرین در مسیر ارتقاء مهارتها و ایجاد توان عملیاتی بیشتر با هدف رضایتمندی کاربران جادهای برداشته شود.