معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: در صورتیکه پویش نه به تصادف با پیام محوری «شیش دونگ برانیم» به صورت ملی و به نحوی اجرا شود که مورد استقبال هموطنان قرار گیرد، میتواند سهم ۲۰ درصدی و یا حتی بیشتر را در کاهش تصادفات فارغ از وضعیت زیرساختهای راه و وضعیت خودروها ایفا کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حملونقل جادهای، مهران قربانی در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص اقدامات و تمهیدات سفرهای نوروزی و پویش «نه به تصادف» با پیام «شیش دونگ برانیم» اظهار کرد: در حال حاضر شاخص تلفات تصادفات جادهای در کشور ایران ۲۳ به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.
وی بهبود ایمنی سفرهای جادهای را مرتبط با پنج شاخصه مدیریت ایمنی راه، راهها و خودروهای ایمنتر، سیستم امداد و نجات مؤثر و کاربران ایمنتر دانست و عنوان کرد: اجرای پویشهای ایمنی در صورت ایجاد عزم ملی و همگانی، تحولساز بوده و بهبود نگرش ایمنی و مسئولیت پذیری بیشتر آحاد مردم را به دنبال دارد.
قربانی بیان کرد: در حالی طی دو دهه گذشته در حوزه ایمنی سفرهای جادهای کشورمان تنها به برخی باید و نبایدها پرداخته شده، در صورتیکه بر اساس بررسیهای صورت گرفته، نقش بروز ناخودآگاهی ذهن و عدم درک رانندگان از شرایط پیش رو و همینطور تأثیر همراهان سفر در وقوع بسیاری از تصادفات مؤثر است.
وی در خصوص استفاده از عبارت نوآورانه، محاوره ای و مردم پسند «شیش دونگ برانیم» عنوان کرد: معتقدیم آموزش تکنیکهای شیش دونگ بودن، میتواند فارغ از وضعیت راهها، وسایل نقلیه و سیستم امداد و نجات و فوریتهای پزشکی و بیمارستانی کاهش ۲۰ درصدی را در وقوع تصادفات رانندگی رقم زده و زمینهساز شروع ایجاد تحول در این حوزه شود.
معاون راهداری با اشاره به نقش ۵۰ درصدی همراهان و سرنشینان در ایمنی سفرهای گروهی و خانوادگی، خاطرنشان کرد: برخی همراهان و سرنشینان وسیله نقلیه با سکوت در برابر رفتارهای نادرست رانندگان و یا ترغیب راننده به انجام رفتارهای اشتباه دو نقش منفی را در زمینهسازی برای وقوع تصادفات ایفا میکنند، از اینرو توجه به آموزش و اجرای تکنیکهای رفتارهای آگاهانه، هوشمندانه و ارائه نکات و تذکرات محترمانه به رانندگان می باید مورد آموزش و اجرا قرار گیرند.
قربانی تأکید کرد: بر این اساس با تولید محتوا هایی در خصوص تبیین نقش و اهمیت رانندگان شیش دونگ و همینطور سرنشینان شیش دونگ در سفرهای نوروز ۱۴۰۴ با محوریت نقش ویژه مادران و بانوان هستیم و معتقدیم پویش نه به تصادف، فرصتی طلایی برای شروع و ایجاد تحول در ایمنی رانندگی در کشور و ایجاد حس مسئولیت پذیری بیشتر در رانندگان و همراهان و سرنشینان وسایل نقلیه در ایران محسوب می شود.